Hormoonyoga

 

Hormoonyog

Ideaal voor: vrouwen die hun hormonen in balans willen brengen

Je hormonen bepalen alles. Heb je ooit al last gehad van acne, vermoeidheid, onregelmatige cyclus, plotse gewichtstoename, cysten, laag libido? Nee, je bent niet gek of ziek. Je hormonen zijn uit balans. En wanneer dat zo is, voel je je niet lekker in je vel. Dinah Rodrigues ontwikkelde een specifieke yogaset voor vrouwen in de (pre)menopause. Dertig jaar later weet ze dat de set ook een zeer gunstig effect heeft op pms, verminderde vruchtbaarheid, onregelmatige cyclus, je libido, trage schildklier, cysten, enz. Omdat de set àlle hormonale klieren beïnvloedt. Hormoonyoga is dus voor vrouwen van alle leeftijden! De set bestaat uit een aantal houdingen samen met dynamische ademhalings- en visualisatietechnieken. Hij herstelt de hormoonbalans in je lichaam en houdt de hormoonproductie optimaal op peil.

Veel vrouwen verwensen hun cyclus en hun hormonen, omdat die zorgen voor ongemak. Burn-out, trage schildklier, cysten, pijnlijke of zware menstruatie, menopauze-kwaaltjes, enz. Je hormonen bepalen alles – ook kwaaltjes als acne, vermoeidheid, droge huid, plotse gewichtstoename of slapeloosheid. Wanneer het hormoonstelsel wordt verstoord, krijg je symptoom na symptoom tot je met een aandoening zit. Hormoonyoga (re)activeert je hormonen, regelt je cyclus, vergroot je vruchtbaarheid en je libido, vermindert overgangsklachten en geeft je de kracht en vitaliteit om je vrouwelijk potentieel te leven tot op zeer hoge leeftijd!

Tijdens de drie halve dagen leer je naast de oefeningen een hoop over de essentiële rol van hormonen, hoe ze samenwerken, de invloed van voeding, enz. Vaak een ware eyeopener. Ineke is naast docent Hormoonyoga immers als enige in Vlaanderen ook Hormooncoach: ‘Ik wil vrouwen inspireren zodat ze merken dat al hun verwarring rond hun lichaam kan worden vervangen door begrip. Je hoeft niet te strijden tegen je hormonen, leer ermee samenwerken. Je hormoonbalans is alles. Je mag immers nog zoveel talenten en ideeën hebben, als je hormonen uit balans zijn, heb je de energie niet. Maar wanneer je hormoonbalans optimaal is, voel je je fit en zelfverzekerd, zodat je een vitaal en passievol leven kunt leiden.’ We duiken ook dieper in de vrouwelijke wijsheid en de kracht van het bekken met een tantrische meditatie en je leert een aantal anti-stress meditaties. Op het eind krijg je een hand-out met alle oefeningen zodat je daarna thuis kunt oefenen.

Geen yogavoorkennis vereist.

NIET voor: zwangere vrouwen, vrouwen die hormoongevoelige borstkanker hebben/hadden, vrouwen met vergevorderde endometriose of myomen.

Prijs:                    140 euro voor de ganse reeks
Datum:               3 dinsdagen op 2-9 en 16 oktober 2018
Uur:                       van 9u30 tot 13u00
Plaats:                 De Avalonhoeve, Schaperstraat 6,  9860 Scheldewindeke
Meebrengen:  Grote handdoek en flesje water
Inschrijven:      via onderstaand inschrijvingsformulier

Lesgever: Ineke Van Nieuwenhove

Als kind wou ik twee dingen worden: schrijfster en danser. Van het eerste maakte ik mijn beroep en het dansen bleef een passie. In 2003 begon ik met Hatha Yoga en ontdekte dat mijn lichaam na elke les even ‘licht’ aanvoelde als bij het dansen én hoe ik erna ook in een heldere flow zat om te schrijven. Een revelatie! Ik verkende andere yogastijlen, maar toen ik Kundalini Yoga ontdekte, was ik verkocht. In 2011 volgde ik de Kundalini Yoga Teacher Training, gevolgd door de opleiding Kundalini Yoga Therapy (voedingsleer, acapressuur en basis ayurveda) en Medische basiskennis. In 2016 volgde ik de opleiding Hormoonyoga bij Dinah Rodriguez en behaalde mijn diploma Hormooncoach. Intussen kan ik zeggen: Hormoonyoga is zo krachtig! Erg moeilijk is de set niet, maar je moet ‘m wel precies uitvoeren wil je effect. Reeds tijdens het aanleren hoor ik van veel vrouwen dat ze zich vrolijk en energiek voelen na de les. De set is echt een opkikker!