Kooklessen met LEF

Tine neemt je gedurende 4 demonstratiekooklessen mee in de wondere wereld van de zomerse granen, bonen en groentenbereidingen. Ze overgiet dit met talloze eenvoudige maar zinnenprikkelende sausjes.

Elke les worden er gemiddeld 8 tot 10 recepten gemaakt en gesmaakt.

Verrassende zomerse graangerechten (9 mei)

Traditioneel wordt er al duizenden jaren graan gegeten. Dat is een bron van inspiratie voor tal van heerlijke bereidingen! Wereldwijd gebruiken hele culturen het nog steeds als basisvoedsel en in deze kookles kijken we naar  hun herkomst en waarom wij ze ook nu nog eten. We maken een heel aantal lekkere gerechten klaar die u meteen zullen overtuigen en ik vertel ineens ook alles wat u moet weten om er zelf mee aan de slag te gaan.

Eet je bonen op! Over eiwitbronnen. (16 mei)

Waar haal je eiwit vandaan als je vegetarisch eet? Peulvruchten natuurlijk! Maar hoe maak je die klaar zonder dat het saai wordt? Tine demonstreert hoe je bonen toch smaakvol en opwindend kunt maken: stoofpotjes, kroketten, burgers, enz. We werken ook met andere eiwitbronnen zoals tofu, tempeh en seitan. Verras jezelf met het resultaat.

Aantrekkelijke groenten (30 mei)

Groenten zijn niet alleen onze voornaamste bron van vitaminen, ze geven ons ook de kans om eindeloos te variëren en creaties op ons bord te toveren door te spelen met kleuren, snijstijlen en de manier van bereiden. Tine demonstreert hoe je gevarieerder kunt koken met alledaagse groenten en breng ook een aantal ‘ vergeten groenten’ weer in de aandacht.

Veggie BBQ (13 juni)          VOLZET – VOLZET – VOLZET

In deze kookles brengen we onze basisingrediënten samen tot een feestelijke bbq, Talloze geïnspireerde recepten die zelfs een doorwinterde vleeseter doen watertanden. Je zal zien dat het allemaal zo moeilijk nog niet is. Smakelijk eten!

Prijs:       140 € voor de ganse reeks,    125€ voor EVA-leden,
38 € voor aparte les,                  34€ voor EVA-leden

Voor de aparte lessen kan ingeschreven worden vanaf 25 april, indien de reeks niet vol zit.

Datum:     9 mei, 16 mei, 30 mei, 13 juni 2018
Uur:     van 19u tot 21u30, afronden tegen 22u.
Plaats:     De Avalonhoeve, Schaperstraat 6,  9860 Scheldewindeke
Inschrijven:     via onderstaand formulier

0,00 €