Over ons

Welkom in de Avalonhoeve!

De Avalonhoeve is een gemeenschapsplek waar (h)eerlijk eten en permacultuur elkaar ontmoeten, binnen holistisch leven.

We bieden workshops en opleidingen aan, werken aan een educatieve tuin boordevol biodiversiteit, we leren stappen zetten naar een zelfvoorzienender leven, we werken aan persoonlijke groei en alles wat daarbij komt kijken.

Na 9 jaar Restaurant Avalon in Gent worden de ervaringen gebundeld op 1 plek, waar gekweekt, gekookt en gedeeld wordt.

Al wat goed was behouden we. Wat het eten betreft: het blijft steevast vers, biologisch, plantaardig, suikervrij en zo lokaal mogelijk.

Er komt een tuin bij, om in te spelen, te leren en te experimenteren.

We willen een lokale gemeenschap vormen om te bouwen aan een veerkrachtig ecosysteem in en ronde de Avalonhoeve, waar de menselijke kwaliteiten centraal staan en waar enthousiastelingen elk met hun kwaliteiten, een plekje kunnen vinden.

Kom de geur en de sfeer eens opsnuiven!

 

Wie zijn wij?

 

 

 Marijke De Coninck woont in Scheldewindeke nabij Gent (België) en werd geboren op 7 november 1958. Zij is de moeder van 4 volwassen kinderen en de mammie van 5 fijne kleinkinderen.

Zij leed als kind aan long- en bottuberculose waardoor zij een ernstige verkromming (scoliose) van de ruggengraat ontwikkelde.

Op haar 20ste kwam ze in aanraking met yoga, o.a. okido yoga en later met dru yoga. In die periode veranderde zij haar eetgewoontes, begon met macrobiotiek en veranderde haar levenswijze. Later kwam ze in aanraking met Tom Monte (USA), die een van de spilfiguren werd voor haar persoonlijke groei en ontwikkeling. Ze ging psychotherapie studeren en leerde van Tom “Compassionate Integrated Counseling”.

Marijke is heel bedreven in Oosterse Diagnose, het lezen van je lichaam. Ze is een ervaren kooklesgeefster en hielp onnoemelijk veel mensen op hun weg naar heling, zowel mensen met fysieke klachten als met emotionele blokkades. Ze vervulde de afgelopen 10 jaar een belangrijke rol in de IMS (www.macroschool.co.uk) waar ze samen met Oliver Cowmeadow de driejarige mb Life Coach Training startte.

Momenteel runt ze samen met haar dochter de Avalonhoeve, afdeling van de IMS in de UK, in Scheldewindeke. Daar kan je tal van activiteiten kan volgen, alsook de 4 jarige macrobiotische lifecounselor en voedingscoach training.

Marijke werkt ook met technieken zoals chakrabreathing en zandtherapie tijdens de sessies emotionele heling.
Zandtherapie is een niet-verbale therapie, waarbij de cliënt werkt vanuit haar/zijn gevoel in de zandbak met allerlei attributen. Daarbij creëert hij/zij wat omgaat in zijn/haar innerlijke leefwereld. De figuren in het zand worden gebruikt als communicatie’ tools’.  Het is een krachtige therapie waarbij gesprekstherapie  al dan niet kan gecombineerd worden. Het helpt de cliënt bij zijn gevoel te brengen  en samen met de therapeut leert hij/zij verwoorden wat er in hem/haar om gaat. Zand therapie wordt vaak gebruikt als mensen vastlopen op iets in hun leven, bij trauma, misbruik, verwaarlozing, en emotionele blokkades in het lichaam. Het helpt deze gevoelens shiften , naar buiten brengen en samen met de therapeut kunnen dingen een plaats krijgen en helen bij de cliënt. Zandtherapie werd eind 1950 ontwikkeld door Dora Kallf. Wat gecreëerd wordt in het zand laat grote gelijkenissen zien met de persoon zijn innerlijke leefwereld. In een tweede deel kan de cliënt veranderingen maken aan de structuren in het zand , wat hem/haar zal aanmoedigen omdat ook in zijn/haar eigen leefwereld te gaan doen. Vaak worden ook foto’s genomen van de creaties na iedere sessie, zodat je kan je eigen verhaal volgen na verloop van tijd.

Samen met haar dochter, Tine Tomme (1980), die 9 jaar het befaamde vegetarisch restaurant Avalon runde in Gent, gaf ze 2 kookboeken uit ”Puur en Vegetarisch” en ”Grow, Eat, Share”.

Je kan Marijke bereiken via email op de.meridiaan@gmail.com.