CYCLISCH ONDERNEMEN

WAAROM

Ik creëer met dit traject wat ik enkele jaren terug als startende ondernemer zelf nodig had als duurzaam fundament om natuurlijk en succesvol te groeien. Hier en daar vond ik bepaalde bruikbare tools of inspiratie maar ik verlangde naar een traject dat een geheel vormt. Een traject dat verschillende tools integreert, waar het geheel meer is dan de som van de delen. Een traject met een groep van creatieve, (hoog)bewuste, authentieke, vernieuwende en missiegedreven ondernemers die elkaar inspireren en motiveren om te groeien, waar plaats is voor co-creatie én waarin elk de vrijheid ervaart om zijn/haar weg vorm te geven op een manier die hem/haar het beste past. Ik verlangde als startende ondernemer naar een groep waarin ik de bedding van een cirkel kon ervaren waar ruimte is voor het procesgerichte én waar ook focus, structuur, vormgeven en daadkracht een plaats krijgen. Ik miste een traject waarin concreet aandacht was voor het cyclische, natuurlijke als fundament om je onderneming te doen groeien. Een traject waarin je diep in jezelf duikt: wie ben ik écht? Hoe meer zichtbaar je voor jezelf wordt hoe zichtbaarder je voor de buitenwereld zal zijn. Een traject waar positieve energie, vertrouwen, intuïtie en flow worden gevoed. Zonder dat er weggekeken wordt van wat stroef loopt, van twijfels of weerstand. Licht én donker krijgen een plaats.

Dit alles heb ik samengebracht in het traject ‘Cyclisch ondernemen’. 

WAT

Een traject in kleine groep waarin cyclisch ondernemen -ondernemen vanuit natuurlijke flow en creativiteit- centraal staat. Je zoekt en ontdekt hoe je onderneming kan bloeien op een manier die voor jou klopt. Je zoekt en ontdekt de sleutels die jij nodig hebt om met meer vreugde, vrijheid en vertrouwen te ondernemen. 

Via verschillende thema’s zoals het cyclische in ondernemen, een ontvankelijke geld attitude, het versterken van je innerlijke stem/intuïtie, authentieke selfmarketing, krachtig en duidelijk communiceren, blokkade als poort naar groei, … zoek je naar wat je helpt om helemaal in je kracht te staan als mens en ondernemer. Zo dat je je missie, vanuit een plaats van creatieve flow, ten volle kan leven en uitdragen. 

Concreet ga je 5 maanden samen op weg met een kleine groep ondernemers. Tijdens deze periode zijn er 5 live workshops, 2 coachcirkels (voormiddag) en kan je 4u individuele coaching inplannen. Daarnaast zijn er (twee)wekelijks videocalls (1,5u) waarin je kan delen over je proces: wat stroomt? wat voelt vast? Er is ook een whatsapp/online groep en je ontvangt regelmatig video & audiomateriaal met inspiratie/verdiepingsoefeningen in je inbox. 

VOOR WIE

Voor ondernemers die bewust willen ondernemen volgens hun eigen ritme. Voor wie vrijheid en flow essentiële waarden zijn. Voor wie wil ondernemen vanuit zijn intuïtie en z’n ratio als ondersteuning hiervan wil inzetten. Bewuste en creatieve ondernemers die hun gave/talent willen delen met de wereld om hen heen. Elke ondernemer die bereid is om haar/zijn kracht als creator, leider en inspirator met impact wakker te maken. Ondernemers die naar hun plek van creatieve flow willen gaan én bereid zijn om naar zichzelf te kijken en oude patronen/overtuigingen te transformeren. 

“Sometimes we think that “Playing Big” will be exhausting. But you know what’s really exhausting? Playing small. Doubting yourself, rationalizing away your dreams, fighting your deep longings.” -Tara Mohr

DOOR WIE

Ilse Makelberge: ik begeleid je mee naar jouw diepere potentieel en de meest authentieke expressie hiervan. Ik ondersteun je in het helder krijgen en het aanvuren van je missie. Ik spiegel waar nodig zodat je jezelf dichter kan brengen bij je doel. Het is mijn missie en talent om groepen te faciliteren, coachen en inspireren voorbij dat wat als grens wordt ervaren. Die grens is de plek waar je in je kracht kan komen; het is een kantelpunt, een mogelijk transformatiepunt. Ik creëer een ruimte in de groep waarbinnen we elkaar aanmoedigen, stimuleren, ondersteunen in het vormgeven van een community/wereld die meer voedend is.

HOE

Je leert tijdens het traject voelen, denken en actie meer op één lijn te krijgen. Daarvoor moet je vaak naar onbewuste stukken die er voor zorgen dat je bepaalde belangrijke stappen niet zet. Alsook het stapsgewijs dichter bij je authentieke zelf komen is belangrijk waardoor je helder voelt en weet welke richting te varen met je onderneming. Je gaat dus doorheen bepaalde bewustzijnsprocessen en je vertaalt dit naar je onderneming. Zo binnen zo buiten. 

Concreet werk ik o.m. met creatieve methodieken zoals visualisaties, beeldende werkvormen, journaling en schrijfoefeningen. Lichaamsgerichte methodieken zoals focussen, meditatie en ademhalingsoefeningen. Ook specifieke tools uit de Playing Big training van Tara Mohr worden ingezet. Verder maak ik nog gebruik van opstellingen, voice dialogue en rituelen. 

Hieronder kan je een beknopt overzicht lezen van de thema’s van de live dagen. Wil je graag meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op via de link onderaan deze pagina.

LIVEDAG 1 

Het cyclische als fundament binnen je onderneming: alles in het leven kent zijn seizoenen, alsook je onderneming. Je leert o.a. door het inbouwen van stilte (“winter”) dat je meer gerichte, rijkere en geïnspireerde actie (“lente”) onderneemt. Hoe meer je het natuurlijk ritme van je onderneming respecteert, hoe duurzamer en steviger het groeit. Je krijgt inzicht en concrete tools aangereikt om de “cyclus” binnen je bedrijf te herkennen en gebruiken. 

Een belangrijke raadgever en kompas binnen het cyclische is je intuïtie. Je krijgt tools aangereikt die je intuïtie versterken. 

Je verkent verschillende soorten dagelijkse rituelen en leert over het centerend effect ervan. Je ontdekt of verdiept eigen rituelen/dagelijkse handelingen waaaruit je inspiratie, vertrouwen en volharding kan putten. Je leert ook hoe intenties focus verhogen. Hoe meer focus hoe meer energie.

“Intuïtie is net als een spier in je lichaam, hoe meer je het gebruikt, hoe krachtiger het wordt.” -Clarissa Pinkola Estés

LIVEDAG 2

Tijdens deze dag verdiep je je missie: waarom doe ik wat ik doe? Over welk fundamenteel thema gaat het? Het kristalhelder krijgen van je missie helpt je bij het verfijnen van je doelgroep, jouw ideale klant. 

Daarna maak je de link naar authentieke selfmarketing: Hoe maak je jezelf en je aanbod zichtbaar? Durf je dit zichtbaar maken? Hoe vertaal je jouw eigenschappen/eigen-aardigheden concreet in je verhaal? Hier snijden we het thema zichtbaarheid aan en sporen we blokkades/saboteurs op. 

LIVEDAG 3

Overvloed, het is een woord dat je overal tegenkomt. Vaak wordt gezegd dat je je gewoon moet focussen op het positieve en de overvloed komt wel. Is dat zo? Impliceert iets als ‘niet positief’ labelen niet op tekort? Overvloed is soms iets wat je buiten jezelf legt: daar is overvloed die naar mij mag komen. Misschien ligt de overvloed wel in jezelf en hoef je niets naar je toe te trekken. Tijdens deze live dag onderzoek je jouw relatie met geld en overvloed en leer je dat overvloed gaat over het aanvaarden van jezelf. En het leren ontvangen op een diep niveau. 

Concreet zoek je naar dieperliggende blokkades en gedachten rond geld. Vaak komt een hardnekkige innerlijke criticus naar boven als het over geld gaat. Je krijgt praktische handvaten aangereikt om gevoelens van zelftwijfel te verzachten én je gevoel van zelfwaarde te vergroten. 

“The amount of light you emit is not based on how positively you think: it is about how much of your darkness you can accept.” -Kyle Cease

LIVEDAG 4

Vanuit de nieuwe gevoelde inzichten uit de vorige live dagen kijk je naar je aanbod: wat mag meer en wat mag minder? Helder maken voor jezelf én de buitenwereld. Hoe kan je je aanbod nog beter op elkaar afstemmen zodat 1+1=3 wordt? 

Je stelt verschillende actieplannen op die als kompas dienen voor de volgende 3/6/12 maanden. Verwacht geen lineair strak stappenplan, wel een persoonlijk creatief plan op eigen maat en ritme met daarin alle sleutels tot succes die voor jou werken.

LIVEDAG 5

Deze dag wordt in de loop van het traject bepaald door de noden en verlangens van de groep.

Coach ‘cirkels’

Tijdens deze momenten stem je eerst af met jezelf: Hoe is het met mij? Wat loopt vlot binnen mijn zaak en wat niet? Waar loop ik tegen aan en wil ik graag ondersteuning van de groep? Als groep stel je vragen die de ander (‘de vrager’) helpen naar inzicht te komen. Er wordt afgerond met een actie waarop je komende weken wil focussen. 

 Individuele coaching

Je hebt recht op 4u individuele coaching rond thema’s/aspecten waar je verkramping op voelt en flow mist. We zoeken naar wat je nodig hebt om een volgende stap te zetten. Deze coachings spreken we in onderling overleg af. 

Online instructie & inspiratie

Wekelijks ontvang je een video of audiomateriaal in je inbox. Vaak verdiepende of inspirerende oefeningen die voortbouwen op iets wat uit de voorbije samenkomst is gekomen of explorerende oefeningen als voorbereiding op de komende bijeenkomst. And lots of inspiration!

Videocalls (via Zoom)

wekelijks/tweewekelijks (1,5u) waarin je kan delen over je proces: wat stroomt? wat voelt vast? wat heb je nu nodig om een stap te zetten?

Online groep

Een online groep om inspiratie, vragen, frustraties, successen en bemoedigingen te delen.

WANNEER

Workshopdagen: dinsdagen van 10.00 t.e.m. 15.00: 18/2/20 – 17/3/20 – 21/4/20 – 19/5/20 en 23/6/20. Half september komen we met de groep nog een halve dag samen.

Coach Cirkels: dinsdagen van 10.00 – 12.00: 31/3/20 en 2/6/20 

Videocalls: wekelijks/tweewekelijks 1,5 u. De specifieke dagen worden met de groep afgesproken.

Coachings individueel af te spreken

WAAR

Groepssessies: De Avalonhoeve, Schaperstraat 6, 9820 Scheldewindeke.

Individuele coachings: Bergstraat 57, Merelbeke

*

Voor dit traject kan je gebruik maken van de KMO portefeuille

Ik organiseer dit traject in samenwerking met Be The Wellbeing.

WIL JE GRAAG MEER WETEN? HEB JE INTERESSE? WIL JE GRAAG INSCHRIJVEN? GEBRUIK HIERVOOR ONDERSTAANDE LINK:

https://www.ilsemakelberge.be/creatieveflow