Groeitraject ‘Bewust en evenwichtig leven met de natuur als inspiratiebron’

Ben je op zoek naar meer levenskwaliteit, terwijl je zinvol bijdraagt aan een betere wereld?

Is er bij jou ook een diep verlangen om je opnieuw te verbinden met je natuurlijke zelf?

Zoek je gezonde zelfzorg en wil je van daaruit een leven leiden dat zinvol is voor jezelf, de mensen rondom je en de aarde?

NatuurKracht is een uniek, holistisch groeitraject waarbij je aan gezonde zelfzorg werkt, zowel lichamelijk, mentaal als relationeel. Het groeitraject is educatief en transformatief. Het gaat zowel over gezond koken, je laten coachen op je levensstijl als je terug verbinden met de natuur. Het doel is een fundament te leggen om gezond, gelukkig en zinvol te leven.

In het groeitraject vertrekken we van het levenswiel waarbij alle levensdimensies aan bod komen. Het traject golft op de vijf seizoenen. Dat helpt om je bioritme te leren volgen en te surfen op de vitaliteit van de levensstroom. Je neemt je leven onder de loep, je krijgt ondersteuning om vraagstukken op te lossen en je toekomst krachtiger vorm te geven.

Nieuwe levensvaardigheden, inspiratiebronnen en methodiek worden aangereikt om op een natuurlijke manier vorm te geven aan je leven. Terug in verbinding komen met je natuurlijke zelf, je ongetemde wilde en met het natuurlijke in het algemeen is hierbij het speerpunt.

  • Hoe zich gezonder voeden?
  • Hoe beweging integreren in je leven?
  • Hoe leven volgens je eigen bioritme en de seizoenen?
  • Hoe komen tot een zinvol leven en tezelfdertijd bijdragen aan een betere wereld?
  • Hoe geef je opnieuw aandacht aan de eenvoudige en belangrijke dingen des leven?
  • Hoe kan je in relatie staan terwijl je bij jezelf blijf? Hoe keuzes maken die goed zijn voor jezelf en je omgeving?
  • Hoe je ongetemde wilde, je natuurlijke zelf weer tot leven brengen?

Om het holistisch karakter te waarborgen, mag je rekenen op de complementariteit van Ann en Tine.   Tine inspireert en prikkelt de zintuigen met natuurlijke voeding volgens de Oosterse 5 TRANSFORMATIES, terwijl Ann je coacht in je levensthema’s en in je verbinding met het natuurlijke middels de KORAALWAAIER, een warme natuurcoachingsmethodiek.
Marijke neemt je mee in de beleving van gezonde en natuurlijke beweging.

Terwijl je met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag gaat, op weg naar een natuurlijk en gezond leven, ontwikkelen we ook samen als groep.

Programma

Het programma is opgesteld volgens de vijf seizoenen. Per seizoen is er een weekend. We voorzien ook een terugkomdag.
De dagen zijn telkens van 08:30 (of 09:30) – 17:00. De weekends zijn samengesteld uit een combinatie van theoretische achtergrond, boeiende oefeningen, reflectiemomenten, meditatieve en bewegingsmomenten.
We werken uiteraard ook veel in de natuur.

Weekend 1 14,15,16/09/2018. NazomerAARDE.

Elkaar en omgeving leren kennen (snuffelronde), opmaak levenswiel, bepaling ontwikkelingsgebied. Introductie van de 5 transformaties. Kader Koraalwaaier als leidraad voor meer natuur in je leven.

Weekend 2 23,24,25/11/2018. HerfstMETAAL.

Terug voeling krijgen met het welzijnseffect van de natuur, leren kennis opdoen van de natuur rondom je en je laten ontroeren door schoonheid.

Weekend 3 25,26,27/01/19. WinterWATER.

Ontwikkeling van je zintuigen en je laten inspireren door metaforen die de natuur je aanbiedt.

Weekend 4 22,23,24/03/19. LenteBOOM.

Je leert je dieper verbinden met de natuur dan je gewoon bent. Je krijgt voeling met de archetypes die rondom jou en in jou leven. Je verbinding met het natuurlijke wordt stilaan je leidraad in het leven.

Weekend 5 21,22,23/06/19. ZomerVUUR.

Nu ervaar je dat je natuur bént. Nieuwe keuzes in je levensstijl bieden zich aan. We consolideren het boeiende groeitraject met engagement voor je verdere leven.

Terugkomdag 14/09/19.

We ontmoeten elkaar opnieuw als groep en doen aan kruisbestuiving. Waar staan we en wat hebben we ondertussen toegepast.

Praktisch

Prijs

Vroegboekkorting tot 30/06/18: 2300 €, incl. btw

Vanaf 01/07/18: 2640 €, incl.btw

De begeleiding gebeurt door 3 lesgevers, waaronder continue begeleiding door Tine en Ann tijdens de trainingsdagen.

Heerlijke warme middagmaaltijden, drankjes en versnaperingen gedurende de dag.

Betaling met de kmo-portefeuille dit voorjaar hopelijk nog mogelijk!

Overnachtingen

Om het verdiepend effect van onze weekends te bevorderen is het sterk aangewezen om een overnachting in de buurt te kiezen. Indien je wenst kunnen we je een lijst bezorgen met een aantal geschikte B&B’s in de buurt. Een andere optie is dat je blijft overnachten met je tent. Zo kan je natuurervaring zich verder in jou nestelen. Dit kan tegen de prijs van 7,5€ inclusief gevarieerd en gezond ontbijt.

Trainers en coaches

Tine Tomme

Tine Tomme (1980) is de bezielster van de Avalonhoeve. Ze bundelt er haar ervaringen van de laatste jaren uit restaurant Avalon, Fair Festival, Stadslandbouw Gent, Far Field, Oost West Centrum,… Tine kookt evenwichtige maaltijden met wat het seizoen ons biedt. Telkens biologisch, plantaardig, vers en suikervrij.

 

Ann Sterckx

Ann Sterckx (1973) noemt zichzelf een maatschappelijk verantwoordelijk ecopsychologe. Aan de basis is ze Master in Organisatiepsychologie, Master in Human Resources, gecertifieerd Ontwikkelingsgerichte Coach en gecertifieerd NLP-trainer. Heden specialiseert ze zich, als trainer en coach, in natuurverbinding en duurzaam activisme als bijdrage aan maatschappelijke ontwikkeling. Ze is de bezielster van EarthWise Education.

 

Marijke De Coninck

Marijke De Coninck (1958) is al 40 jaar bezig met oosterse geneeskunde. Ze praktiseerde al die tijd deze manier van leven en etenIn De Avalonhoeve geeft ze met haar dochter Tine de 4-jarige opleiding Macrobiotisch Life Counsellor. Samen met haar partner Oliver stichtte ze in 2003 de Internationale Macrobiotische School IMS. Deze school staat voornamelijk bekend voor haar diepgaande en professionele training in macrobiotisch koken en life-voedingscounseling.

OPEN INFOMOMENT

Op donderdag 17 mei vanaf 19u30 in De Avalonhoeve. Dit is gratis. Inschrijven voor het infomoment is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.