Frandeux

Zelfliefde

De basis voor zelfvertrouwen, zelfontwikkeling en zelfrealisatie

Wie zich klaar voelt om vanuit een dieper bewustzijn te kiezen om een week voor zichzelf te beleven, in eigen land, kan mee dit heerlijke paradijs in de Ardennen. We bieden deze week aan in de vorm van een retraite in het prachtige Château Frandeux, dicht bij Rochefort.

De bedoeling van de retraite is om je de ruimte en tools aan te bieden, om diep met jezelf te connecteren. In dit proces voel je de rust in jezelf weerkeren en je aandacht te richten naar dat wat jij wilt dat groeit. We bieden een innerlijke reis aan die we begeleiden door licht te schijnen op de kracht die reeds in jou zit. Er is dagelijkse inspiratie, tussendoor sta je even stil. We delen kennis, en er is onder meer loopmeditatie, natuur, yoga, trilling, voeding, zingen, geur, kleur, muzikale dauwdruppels en nog zo véél meer…

Het natuurlijke meer dat aan het Château Frandeux ligt is ons vertrekpunt om je heerlijk te verbinden met de natuur.

PROGRAMMA:

De dag begint met yoga of muzikale dauwdruppels. Na het ontbijt is er een ochtendsessie, waarin de deelnemers zullen werken met kleine of grotere opdrachten in functie van alle elementen die ons in staat stellen, om jezelf onvoorwaardelijk graag te zien. In de namiddag is er tijd om te relaxen of te wandelen of zwemmen in het meer. Voor het avondeten is er een extra inspiratiemoment en dan genieten we van een licht macrobiotisch diner. Wie nog zin heeft om een verbindend moment te hebben na het avondeten kan rekenen op heerlijke activiteiten zoals muziek maken, sauna, zingen of beweging eventueel bij een avondvuur. Elke dag ziet er anders uit!

LOCATIE

Deze zelfliefde retraite vindt plaats het prachtige kasteel van Frandeux, in de Belgische Ardennen, direct gelegen aan een natuurlijk meer, met een indrukwekkend eigen bosdomein met eeuwenoude dikke bomen, waar enkel onze gasten mogen wandelen.

Alles aan het kasteel ademt kwaliteit uit. Het staat ook gekend als een spirituele krachtplek.

Met wat verbeelding zie je de prinsen en prinsessen in hun sierlijke gewaden door het kasteel trekken.

VERBLIJF & KOSTEN

Er zijn verschillende kamertypes, variërend van €880 tot €1.100. De prijs is afhankelijk van de luxe en ligging ten opzichte van het prachtige meer. Inbegrepen zijn de macrobiotische maaltijden, die seizoensgebonden, biologisch,  suiker- en zuivelvrij zijn. We hebben 4 eetmomenten per dag. Lakens en badkamerhanddoeken zijn inbegrepen.

Je krijgt dan een inschrijvingsformulier per mail en na het betalen van je voorschot ben je ingeschreven. Door de pandemie garanderen we dat iedereen zijn geld teruggestort krijgt ingeval het niet zou kunnen doorgaan.

Het programma is vrijblijvend, dus je maakt het zo zwaar of licht als je zelf wil.

Het eten dat die week geserveerd wordt staat volledig in het kader van jezelf graag zien en goed voor jezelf zorgen.

  • Pure en natuurlijke ingrediënten, plantaardig, volledig vers en biologisch, seizoensgebonden en suikervrij!
  • Gevarieerd ontbijt incl misosoep, granenpap, brood, zoet en hartig beleg, fruit,…
  • Volwaardig middagmaal in buffetvorm met minstens 8 verschillende bereidingen.
  • Plantaardig en suikervrij dessertje
  • Soep en maaltijdsalade

De hele dag door thee, geïnfuseerd water, granenkoffie ter beschikking.

Verwacht je alvast aan een onvergetelijke ervaringsweek!

Hoe ziet een dag eruit? 

7u30 – 8u30               yoga met Joke/ Muzikale dauwdruppels met Conny

8u30 – 9u30               ontbijt

10u tot 12u30            ochtendsessie met Nadine & Tine

13u00 – 13u45           middagmaal

13u45 – 16u30           rust/wandelen/zwemmen/zonnebaden/bootje varen

16u30-18u30             namiddagles/oefening met Nadine en Tine

18u30 – 19u15           avondmaal

20u – 21u30               avondinspiratie/dans met Joke/Verhaal/Kampvuur/Programma Klanklichaam

Dit programma kan wijzigen afhankelijk van de weersomstandigheden. We proberen zoveel mogelijk buiten te zijn!

Wie is wie?

Nadine Van der Aa – Equinox

Door al jong op zoek te gaan naar de antwoorden op haar grote levensvragen en mede door haar leergierigheid, kwam Nadine in eerste instantie terecht bij het Boeddhisme. Haar hoogsensitiviteit was aanvankelijk een groot struikelblok, maar door er rekening mee te leren houden, heeft ze het omgezet naar een talent en een unieke kracht… hieruit is EQUINOX ontstaan.

EQUINOX is het creëren van balans in haar leven en daarna in ieder leven, die dat ook wenst, door Helende handen en Helende woorden!

www.equinoxenergie.be

Tine Tomme – De Avalonhoeve

Naast de jarenlange liefde voor de natuurlijke keuken, ontwikkelde Tine de passie om te verdiepen in persoonlijk groeiwerk, coaching en meditatie. Tine reikt doorheen de week haar kennis en ervaring aan, onder de vorm van oefeningen, meditatie, voeding en een stukje wellness om je enerzijds te helpen tot een aantal inzichten te komen in je eigen patronen maar anderzijds geeft ze je ook handgrepen en praktische tools waarmee je tijdens de week maar ook thuis verder kan groeien in je zelfliefde en zelfzorg. De invloeden komen onder meer uit het sjamanisme, psychologie, macrobiotiek, het boeddhisme.

www.deavalonhoeve.be

Joke Vanhamme – yogateacher

Op zesjarige leeftijd begon Joke te dansen en werd haar liefde voor bewegen geboren. Als opgroeiende jongvolwassene merkte ze dat bewegen haar een gevoel van vrijheid gaf. De spanningen die zich opbouwden in haar lichaam en geest vonden een uitlaatklep, waardoor haar bewegingsruimte groeide. Yoga gaf haar, net als dansen, ook stabiliteit en focus. 

Ze volgde gedurende 12 jaar diverse vormen van yoga: Ashtanga yoga, Iyengar yoga, Vinyasa yoga, Yin Yoga en Kundalini yoga. Verschillende lesgevers brachten haar steeds nieuwe methoden en inzichten bij. Na een intensieve training therapeutische en restoratieve yoga startte ze zelf als lesgever. Joke verzorgt 3 yogalessen en een dansles, waarbij er steeds veel aandacht is voor relaxatie en loslaten. In de yoga werkt ze zowel met het aanhouden van poses als met een flow.

Fb: https://www.facebook.com/vanhamme

Conny Vercaigne – Klanklichaam – Klanktherapeut

Ruim dertig jaar is Conny bezig met lichaam en klank. Op haar 14e begon ze te masseren, later kwam energetisch werk en cranio-sacraal therapie erbij. Daarnaast was de gitaar haar vaste metgezel en zong ze waar ze kon. Conny droomde ervan ‘met haar stem en muziek te kunnen doen, wat ze met haar handen kon’. Ze sprokkelde haar kennis van helende klank, mantra’s en chants bijeen via verschillende leraars. Ze ontdekte naast gitaar een nieuwe wereld van helende instrumenten. 

Conny’s passie kreeg ruim 20 jaar terug vorm in ‘Klanklichaam’. Via mantrazingen, klankyoga en klankhealing introduceert Klanklichaam mensen in de wondere wereld van klank. Klank als ontspanning, healing, persoonlijke groei en bewustwording. 

Tijdens de week in Frandeux ervaar je de diep, helende werking van mantra’s, ondersteunt livemuziek een zachte handmassage en word je verwend met een klankrelaxatie. Op deze zomerweek brengt Conny haar partner Sakiwa mee, die het geheel rijker maakt met trom, native flute en haar stem. 

Kom al even in de sfeer met de CD Mantras for Healing. (voor digitale communicatie: link naar luisterfragmenten www.klanklichaam.be)

Nadine Verhulst – ZEN na DINE

(voor massages tussendoor)

Enkele jaren geleden ontdekte Nadine, tijdens een opleiding, de Lomi Lomi. Het was liefde op het eerste zicht. Nadien volgden nog heel veel opleidingen en kon ze van haar hobby haar beroep maken. Ze kijkt ernaar uit om je te ontmoeten en te laten genieten van een zalige massage op maat.

www.zennadine.be

Keukenploeg: De Avalonhoeve

Wanneer?

3 juli 17u tem 10 juli 10u 2020

Waar?

Chateau Frandeux, Rue des Pélegrins 4, Frandeux (Rochefort – België)

www.chateaufrandeux.be

Kostprijs?

Afhankelijk van 1 of 2 persoonskamer, met of zonder badkamer

Waar?

Chateau Frandeux, Rue des Pélegrins 4, Frandeux (Rochefort)

www.chateaufrandeux.be

Kostprijs?

Afhankelijk van 1 of 2 persoonskamer, met of zonder badkamer

€ 800 tot 1100€ per persoon voor de volledige week

€ 800 per persoon voor de meest eenvoudige 1-persoonskamer.

€ 880 per persoon/bed op een eenvoudige 2-persoonskamer zonder badkamer 

€ 960 per persoon voor de meest eenvoudige 1-persoonskamer zonder badkamer of luxe tweepersoonskamer zonder badkamer/ douche 
€ 1040 per persoon voor een luxe 2-persoonskamer met badkamer (douche + vrijstaand ligbad) in de kamer zonder zicht op vijver

€ 1100 per persoon voor een luxe 1-persoonskamer of luxe 2-persoonskamer met zicht op vijver

Vanaf je het voorschot hebt betaald ben je pas officieel ingeschreven en kunnen we ook rekening houden met je voorkeuren. Inschrijven kan langs deze weg.

Via het invullen en doormailen van onderstaand formulier kan je je voorkeuren aangeven. Hoe later ingeschreven, hoe beperkter de kamerkeuze ook wordt.

Lees ook de annulatievoorwaarden grondig na. Met het betalen van je voorschot stem je ook in met de annulatievoorwaarden.

Mailen kan naar nadine.vdaa@skynet.be