Gentle Yoga met Joke

Dit is een eerder zachte, rustige  vorm van yoga en toegankelijk voor iedereen: zowel voor absolute beginners als voor gevorderden. In deze yogales stretchen en strekken mild onze spieren. We brengen de aandacht naar onze ademhaling. We houden poses wat langer aan – steeds met zachtheid en ondersteuning. We maken hierbij onze rug heerlijk soepel. In elke pose wordt aandacht besteed aan een correcte alignement (uitlijning van de wervelkolom). Kortom, een heerlijke, relaxte start voor een woensdagochtend.

 

Lesgeefster: Joke behaalde een master psychologie. Zij werkt als psycholoog in een CLB en heeft daarnaast meer dan 12 jaar les gegeven in de lerarenopleiding. Ze is mama van twee lieve kindjes.

“Op zesjarige leeftijd begon ik te dansen en werd mijn liefde voor bewegen geboren. Als opgroeiende jongvolwassene merkte ik dat bewegen mij een gevoel van vrijheid gaf. De spanningen die zich opbouwden in mijn lichaam en geest vonden een uitlaatklep, waardoor mijn bewegingsruimte groeide. Yoga gaf me, net als dansen, een gevoel van vrijheid, stabiliteit en focus.

Ik volgde mijn eerste yogalessen in 2006. Sindsdien heb ik diverse vormen van yoga beoefend: Ashtanga yoga, Iyengar  yoga, Vinyasa yoga, Yin Yoga en Kundalini yoga. Mijn verschillende lesgevers brachten me steeds nieuwe methoden en inzichten bij.

Na 12 jaar yoga-ervaring startte ik in 2018 uit passie een yoga teacher training: therapeutische en restoratieve  yoga. Restoratieve yoga is gericht op reduceren van stress en herstellen van het fysieke gestel. Therapeutische yoga focust op het herstellen van onze natuurlijke uitlijning en spierbalans. Tijdens deze opleiding verwierf ik ook mijn certificaat backmitra docent.

Mijn yoga maestra is Brigitte Longueville, een internationale lesgeefster met een eigen opleidingscentrum in Mexico dat ze sedert 1999 uitbaat. Zij startte haar yogapad als 19 jarig meisje en heeft –tig van leermeesters gehad, waaronder Pattabhi Jois, BKS Iyengar, Gert Van Leeuwen, …. “

 

Wanneer?

woe 7/11, woe 14/11, woe 21/11, woe 28/11, woe 5/12

Uur?

telkens van 9u15- 10u15, graag aanwezigheid om 9u.

Meebrengen?

Jezelf en losse kledij

Prijs?

50€ voor de reeks, geen afzonderlijke lessen

Inschrijven?

via onderstaand formulier

Gentle Yoga
Alle velden met * zijn verplichte velden