Macrobiotisch life counselor, voedingscoach en kok

Training Macrobiotisch life counselor, voedingscoach en kok

 

Wat de opleiding inhoudt

Dit is een opleiding rond lifecoaching, consulting, voedingsadvies,  healing, psychotherapie, macrobiotiek, vegan/macro kok en leraar. Professioneel begeleiden, diagnose stellen en coachen van mensen en groepen. Mogelijkheden tot lesgeven, voedingsadviezen geven en de mogelijkheid om te specialiseren als vegan/macro kok en dito leraar. Deze opleiding is vergelijkbaar met de opleiding die ik (Marijke de Coninck) jarenlang begeleid heb in de UK met Oliver Cowmeadow. Je kan even kijken op www.macroschool.co.uk.

Hier in België duurt de opleiding vier jaar lang van elk zeventien dagen per jaar of 102 uren les. Bovenop  komt dat je 14 dagen praktijk koken mag beleven met Tine , of een ervaren mb, vegan kok in een ander centrum. Tine begeleidt je , of in groepjes van 2 of 3 studenten, doorheen de hands- on –cooking. Deze praktijk dagen zijn zeer waardevol en helpen de student zeer snel vooruit in de vaardigheden van het koken. Je kan ook 14 sessies bijwonen bij de consultaties van Marijke, of Oliver of Jan Box. Dit helpt je als student heel erg vooruit in je praktijk van het counselen. Je krijgt en voor het koken en voor de praktijk counselen feedback. Verder  ben je lid van een besloten facebookgroep waar je ten allen tijde met al je vragen terecht kan. De opleiding zal enkel voor een kleine groep zijn, daar we echt kwaliteit en opvolging willen aanbieden. Ze richt zich tot mensen die hun persoonlijke ontwikkeling willen verdiepen en die met de opgedane kennis en ervaring iets naar buiten willen brengen in de vorm van Centrum, therapeut, lesgeven, 1-1 sessie, groepssessies, enz. Met een team van enthousiaste, ervaren mensen, elk op hun terrein, wil ik met deze groep op weg gaan. De meest ervaren kooklesgevers in het gebied van macrobiotisch/vegan koken en medicinaal koken, heel degelijke westerse anatomieopleiding en zeer ervaren lifecoaches en voedingsconsulenten zullen deze groep begeleiden. Dit zijn onder andere: Marijke De Coninck, Carine Vanhalst, Oliver Cowmeadow (UK),  Helga Schroyens,  Dominique Respens, Tine Tomme en anderen.

 

Wat je mag verwachten
Een enthousiast, professioneel team van begeleiders, les van de hoogste plank, een warme omgeving, persoonlijke opvolging van iedere student, confrontatie met mededogen met als doel: groei. Verbetering van je huistaken en feedback.

 

Wat wij van jou verwachten
Een grote motivatie, wekelijks een aantal uur bezig zijn met je opleiding, op tijd de huistaken indienen, openstaan voor persoonlijke groei, met openheid en kwetsbaarheid in de groep aanwezig zijn.

Wanneer
We plannen een nieuwe start in februari 2019, op dinsdagen.

Prijs : 2880 euro (incl btw) voor jaar 1, alle praktijk sessies met maaltijden en persoonlijke begeleiding, facebookgroep, nota’s, tutorials, presentatiesessies, maaltijden, enz… inbegrepen in deze prijs.
Alle nota’s, maaltijden, overnachtingen en persoonlijke begeleiding oa verbetering van huistaken en tutorials inbegrepen.
Gespreid betalen is zeker mogelijk.

 

Praktisch: wat je hier nu mee kan gaan doen
Afhankelijk van de richting die jij kiest kan je daarmee aan de slag op verschillende terreinen. Je kan je eigen centrum of je eigen kookstudio opzetten, je kan lesgeven, werken in een vegan restaurant, je kan als lifecoach (compassionated integrated counselling) werken en/of voedingconsulten geven. Je kan workshops begeleiden, lezingen geven, een bed and breakfast starten, een vegan kinderdagverblijf, een healingshouse, noem maar op. Het kan evengoed een aanvulling zijn voor jou als therapeut, of binnen het gebied waar je nu al werkzaam bent. Je kan de opleiding ook gebruiken als persoonlijk groeitraject.

Inschrijven of meer informatie via:
tine@deavalonhoeve.be

Detailprogramma van het eerste opleidingsjaar kan je opvragen via mail

*Filosofie; energetische benadering van het leven ;wat is helen, yin yang en de 5 transformaties
*Diagnose; constitutie en conditie, gelaatsdiagnose, houding, stem ….
*Koken; macrobiotisch, vegan koken, 12 principes, bereiden van granen, bonen, zeewier, groenten, bereidingswijzen, menuplanning , snijtechnieken, yin-yang koken, koken volgens de 5 transformaties
*Lichaamswerk: do-in, makahostretches, yoga, chakrabreathing
*Emotionele Heling: ontdekken van je diepste patronen, emoties gelinkt aan de 5 transformaties
*Gezondheidsstudies: we maken een start om eenvoudige ziektebeelden te benaderen vanuit holistisch standpunt. In jaar 3 en 4 krijg je anatomie, fysiologie en pathologie met zowel westerse als holistische benadering van de pathologieen
*Comunicatie en counselingtechnieken: verbindende, volwassen communicatie, eerste stap in counseling technieken, theorie en praktijk
*Praktijk koken en praktijk counselen

 

Marijke De Coninck (°1958) woont in Gent (België) en zij is de moeder van 4 volwassen kinderen en de mammie van 5 fijne kleinkinderen.
Zij leed als kind aan long- en bottuberculose waardoor zij een ernstige verkromming van de ruggengraat (scoliose) ontwikkelde. Op haar 20ste kwam ze in aanraking met yoga, o.a. okidoyoga en later met druyoga. In die periode veranderde zij haar eetgewoontes, begon met macrobiotiek en veranderde haar levenswijze. Later, na haar eerste echtscheiding, kwam ze in aanraking met Tom Monte (USA), die een van de spilfiguren werd voor haar persoonlijke groei en ontwikkeling. Ze ging psychotherapie studeren en leerde van Tom Compassionate Integrated Counseling.
Marijke is heel bedreven in Oosterse Diagnose, het lezen van je lichaam. Ze is een ervaren kooklesgeefster en hielp onnoemelijk veel mensen op hun helingsweg, zowel mensen met fysieke klachten als met emotionele blokkades. Ze speelde de afgelopen 10 jaar een belangrijke rol in de IMS (www.macroschool.co.uk) waar ze samen met Oliver Cowmeadow de driejarige Macrobiotic Life coach training startte. Jaarlijks kan je genieten van haar lessen op de zomer- en najaarsweken in Frandeux (www.dekunstvanhetleven.net).
Samen met haar dochter, Tine Tomme (1980), die het befaamde vegetarisch restaurant Avalon gedurende 9 jaar heeft gerund in Gent, gaf ze twee kookboeken uit, o.a. ”Puur en Vegetarisch” en ”Grow, Eat, Share”. Maandelijks geeft ze een e-nieuwsbrief uit. Je kan Marijke bereiken via de.merdiaan@gmail.com