Verse Kruiden zijn ..

  een rijk aan vergeten smaken
 natuurlijke, meesterlijke smaakmakers
want ze doordringen, transformeren en verheffen een gerecht

veelzijdige, fijnzinnige, soms minieme planten
met een uiterst geconcentreerde kracht
eenvoudig en esthetisch tegelijk
kostbaar zijn ze
in al hun levensfases als
aromatische wortel
jong blad
of eetbare bloem

Een vol palet aan culinaire ‘wereldkruiden’ gedijt op De Avalonhoeve in volle diversiteit.
We willen een verrijking betekenen voor de lokale gemeenschap:


~ voor de keuken van vele koks, liefhebbers of chefs, uit onze streek, die een keuze maken voor de ware smaak van dagverse vollegrondkruiden
~~ als een sociale plaats, een kruidentrekpleister waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, de geur opsnuiven in de keuken van Tine, of neerstrijken in de kruidenbibhoek. Plukdeelnemers kunnen het seizoen mee aftrappen en uitzwaaien (oogstfeest, terugblik op het einde van het jaar), en mekaar en de planten leren kennen tijdens meewerkdagen.


Volgens het CSA-principe of ‘landbouw gedragen door een gemeenschap’: Dat kan en werkt!

Want boer en klant gaan een samenwerking aan: als deelnemer help je de werking van een teeltjaar te dragen door een jaarlijks plukaandeel te nemen, waardoor de boer zich met een gerust hart kan toewijden aan de superdiverse en onderhoudsintensieve teelten van onze kruidenwei.
Neem je een plukaandeel, dan heb je inspraak in het teeltplan, het reilen en zeilen van de kruidenwei en we tonen op het einde van het teeltjaar helder hoe een eerlijk loon voor de boer tot stand kwam.
Boer en deelnemer nemen dus beide een engagement op.
Hier willen we voor staan: meebouwen aan een vanzelfsprekende verbonden landbouwcultuur, die jaar na jaar aangroeit (zie www.csa-netwerk.be) en zorgt voor blije boeren en deelnemers.


Dit engagement maakt op vele vlakken een wereld van verschil:

~ de kortste keten van teelt tot bord: levend vers, zonder verpakking of vele voedselkilometers
~~ je keuze voor een ecologische landbouw die het leven in ere houdt: zorg draagt voor bodem, plant, dier en mens, en hierdoor levende voeding verzorgt.
~~~ zelfpluk is volop beleven: Het terug verbinden met de seizoenen – wanneer iets groeit, wanneer iets bloeit, klaar is om zich uit te zaaien – en met de bron van onze voeding, de aarde, en haar verzorger, de landbouw, die ons een glimp laat zien van dat grote samenhangende, levendige ‘wereldweb’.

www.csa-netwerk.be