Over ons

Welkom in de Avalonhoeve!

De Avalonhoeve is een gemeenschapsplek waar we workshops en opleidingen aanbieden, werken aan een educatieve kruidentuin boordevol biodiversiteit, we leren stappen zetten naar een zelfvoorzienender leven, we werken aan persoonlijke groei en alles wat daarbij komt kijken.

Na 8 jaar Soulfood en 9 jaar Restaurant Avalon in Gent worden de ervaringen gebundeld op 1 plek, vanwaar we vooral be-ziel-ing in de wereld willen brengen.

Er komt een tuin bij, om in te spelen, te leren en te experimenteren.

We willen een lokale gemeenschap vormen om te bouwen aan een veerkrachtig ecosysteem in en ronde de Avalonhoeve, waar de menselijke kwaliteiten centraal staan en waar enthousiastelingen elk met hun kwaliteiten, een plekje kunnen vinden.

Kom de geur en de sfeer eens opsnuiven!

Wie zijn wij?

Ik ben Tine Tomme (°1980) en ik ben onder meer de bezielster en oprichtster van Tines Soulfood, Restaurant Avalon, Far Field en Fair Festival.

Na mijn studies psychologie raakte ik gepassioneerd door het koken. En meer nog, door biologisch en vegetarisch koken. En hoe meer ik kookte, hoe nieuwsgieriger ik werd naar het kweken van de groenten, en mijn hart ging van langs om meer uit naar het bioboeren. Ik verdiepte me uiteindelijk in permacultuur. Maar stilletjes aan begon mijn hart ook terug uit te gaan naar mensen. Naar het verbinden van mensen en werken met mensen. En nu ik in de Avalonhoeve terecht kwam, begin te ontdekken wat er hier allemaal mogelijk is, maar ook niet. Wat er allemaal werkt, maar ook niet. En zo komt de coöperatieve op een lager pitje te staan en gaat die binnenkort op non-actief. Maar zo ontstaat ook een fijne combinatie van aan-huis-koken, voedingsconsulten en (privé)kooklessen, op verplaatsing. Verder ga ik holistisch koken en ook veel meer in het voelen, onder meer door lichaamswerk. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, geef ik hier en daar wat les en ga ik aan de slag met teams.

Er is zo’n enorme rijkdom aan vanalles tegenwoordig. Maar wat ik het meeste mis, zijn de warme hartsverbindingen. Het diepere voelen en delen. De passie en het buikgevoel, die je elke dag opnieuw doen barsten van de goesting, voor jezelf, je job, je relatie, het leven… Bezieling.

En daar zet ik me met ontzettend veel vreugde voor in!

tine@deavalonhoeve.be

 

 Ik ben Marijke De Coninck (°1958) en ik ben de mama van 4 volwassen kinderen en de mammie van 5 fijne kleinkinderen.

Als kind leed ik aan long- en bottuberculose waardoor ik een ernstige verkromming (scoliose) van de ruggengraat ontwikkelde.

Op mijn 20ste kwam ik in aanraking met yoga, o.a. okido yoga en later met dru yoga. In die periode veranderde ik mijn eetgewoontes, begon met macrobiotiek en veranderde mijn levenswijze. Later kwam ik in aanraking met Tom Monte (USA), die een van de spilfiguren werd voor haar persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik studeerde psychotherapie en leerde van Tom “Compassionate Integrated Counseling”.

Ik ben heel bedreven in Oosterse Diagnose, het lezen van je lichaam. Ik heb jarenlange ervaring als kooklesgeefster en hielp onnoemelijk veel mensen op hun weg naar heling, zowel mensen met fysieke klachten als met emotionele blokkades. De afgelopen 10 jaar vervulde ik een belangrijke rol in de IMS (www.macroschool.co.uk) waar ik samen met Oliver Cowmeadow de driejarige mb Life Coach Training startte.

Momenteel woon ik samen met Tine en haar kinderen in de Avalonhoeve. Mijn grootste plezier is groentjes kweken en mijn handen in de aarde steken!

Je kan Marijke onder meer bereiken ivm de boekjes die ze schreef over relaties, oosterse diagnose, counseling, de 5 transformaties etc

de.meridiaan@gmail.com.