Stijn Van Daele

Als kind was ik al gefascineerd door krijgskunst en door spiritualiteit. Onder invloed van de televisieseries Kungfu en DBZ wist ik: Dat is wat ik wil doen! Het werd een hele zoektocht, en in het begin oefende ik Lau Kam Kungfu, Aikido, Iaido, Ninjutsu en Taichi. Onder invloed van mijn studie Chinese talen en culturen aan de Universiteit Gent ging ik op zoek naar een authentieke Chinese stijlschool. Zo kruiste ik de School van de Kraanvogel, waar les werd gegeven op diepgaande wijze in alle aspecten van interne krijgskunst: vechten, gezondheid, spiritualiteit en levenskunst/filosofie. Na twee jaar verhuisde ik van Mechelen (België) naar Den Haag om me volledig in de training onder te dompelen. Het waren intensieve jaren van dagelijkse training, zowel in groep als privé. Ik werd gevraagd als binnenschoolleerling en werd opgeleid tot leraar in de Chinese interne kunsten. Naast Wuxing Taijiquan en qigong bestudeerde ik andere stijlen (Tit Khun, Duanda, Baguazhang, Xingyiquan), wapens, acupunctuur en de I Ching. Ik wil deze prachtige kunst in al zijn facetten doorgeven omdat ik zie hoe het mensen transformeert en omdat ik vind dat er in onze huidige maatschappij nood aan is.