Het geheel is meer dan de som van de delen

Een team is meer dan een optelsom van individuen. Teambuilding begint bij elk individu afzonderlijk. Persoonlijke, emotionele factoren kunnen de samenwerking en de productiviteit van een team en een onderneming ondermijnen. Er ontstaan spanningen waar niemand nog controle over heeft en die zich op veel verschillende manieren manifesteren.

Persoonlijke groei, kracht en openheid zijn de basisbeginselen van een positieve ontwikkeling van het individu én van een goed team.

Het geheel is meer dan de som van de delen … wanneer de delen optimaal functioneren en participeren.

Soul Building is een teambuildingsdag die meer is dan een doe-dag. Iedereen moet het nu wel erkennen: mountainbiken, paintbalshooting en survivals zijn héél tof om te doen en als incentive hebben deze activiteiten hun nut zeker bewezen, maar het blijft vooral fun.

Wij gaan een stapje verder. We ontbloten wat een team weerhoudt optimaal te werken en gaan zo ook op zoek naar oplossingen.

Waar willen we met de Soul Building naartoe?

 1. De leden van het team leren elkaar buiten de werkvloer, beter kennen.
 2. Verlagen van drempels. Er geldt maar 1 regel: niemand is de baas. Daardoor verlaagt de drempel.
 3. Vergroten van betrokkenheid.
 4. Versterken van de teamspirit en arbeidsvreugde.
 5. Meer productiviteit.
 6. Meer initiatief.
 7. Vooral meer ziel in je team en bedrijf brengen.

Ons aanbod

Om helemaal in de Soul Building te komen werken we liefst gedurende een volledige dag. Een greep uit de mogelijkheden/thema’s:

 • Vitaliteit en weerbaarheid
 • verbindende communicatie
 • stressbestendigheid
 • Omgaan met motivatie en burn-out .
 • ontwikkelen van je talenten, positiviteit op de werkvloer
 • zelfsturing in teams
 • groepsdynamica (blootleggen van patronen)
 • Knelpunten zoeken en aanpakken.
 • oplossingsgericht werken
 • relaxatie (yoga, lichaamswerk, meditatie,…)
 • de natuur als spiegel
 • gezonde voeding op de werkvloer
 • Visie-droom in je team ontdekken, beschrijven en een stappenplan maken.
 • Sterker in je kracht en op de werkvloer  staan (fysiek, emotioneel, mentale veranderingen maken)
 • Elkaar beter leren kennen.
 • Visie delen. 
 • Samen spelen.
 • Feedback geven.
 • Omgaan met conflicten.
 • Informele rollen in de groep.
 • Veranderingsmanagement.
 • Vergadertechnieken.
 • Ondek je destiny, levensproject ( oosterse diagnose, destiny diagnose)
 • Werk met je echte potentieel (nine star ki en de 5 transformaties)
 • Ontdek je echte collega/baas (5 defensiemechanismen, maskers en lichtwezen)

Voorbeeld van mogelijkheden. Dit wordt al naargelang de vraag/nood ook op maat uitgewerkt.

  Voormiddag 9u30 – 12u30 Middag 12u30 – 14u Namiddag 14u – 17u
1.vitaliteit Persoonlijke vitaliteit door gezonde voeding. Ontdekken wat onze vitaliteit ondermijnt en versterkt. Kookles. Samen eten wat we kookten Inzicht in energievreters, hoe trek je grenzen, waar is de grens, hoe versterk je de vitaliteit en veerkracht in je team?
2.Zelfsturende teams DISC-model. Wie ben ik in mijn team? Hoe reageer ik op andere mensen? Wat zijn mijn noden en die van anderen? Gezonde lunch Hoe creëer je meer autonomie in je team? Hoe ziet een zelfsturende organisatie eruit?
3.Ontwikkel je talenten Workshop verbindende communicatie. In praktijk brengen door spel, oefeningen. Gezonde lunch Welke talenten gingen verloren, hoe vind je die terug? Hoe breng je die opnieuw tot ontwikkeling? Welke plek kunnen de talenten krijgen of wat is nodig om die binnen je team beter aan te wenden?
4.Gezonde voeding Wat is gezonde voeding? Hoe hou je je team gezond? Eenvoudig recepten, gezonde lunchbox Samen eten wat we kookten Hoe hou je je lichaam gezond? Lichaamswerk, oefeningen, uit je hoofd, in je lijf! Ontwikkelen van je intuïtie, zelfzorg.
5. Potentieel en Levensproject Aan de hand van een aantal technieken en oefeningen gaan we op zoek naar jouw diepere potentieel . Hoe kan dit een plaats vinden binnen je team. En hoe kan dit team zijn volle potentieel binnen de organisatie manifesteren? Gezonde lunch Uitwerken stappenplan op persoonlijk niveau en teamsniveau om meer bezieling in je leven en in je team te krijgen.
6.Verbinding in het team/verbinding met de natuur Aan de hand van spel, humor, … gaan we op zoek war de verbinding in het team en onder teamleden stropt. We leggen uit wat een juiste verbinding is en hoe we dit in evenwicht krijgen in het team Gezonde lunch De natuur bestaat uit een aantal wetten en principes, gaan we daaraan voorbij dan lopen we leeg.
7.Omgaan met stress/ hoe voorkom je burn en bore out? Wat is stress? Hoe word je stressbestendiger? Workshop en oefeningen om krachtiger te worden, beter met stress te leren omgaan. Gezonde lunch Wat is burn-out/bore out? Hoe kan je als team veerkrachtiger worden, elk individu respecteren,

Smaakt de Soul Building naar meer?

De Soul Building kan op verschillende locaties. Worden er diepere patronen ontbloot, die om meer coaching vragen dan kunnen we ook een langer traject uitstippelen met het team of met enkele teamleden.

Afhankelijk van de vraag en expertisegebied, kunnen de coaches variëren.

Wie zijn nu die coaches?

Tine Tomme

Tine heeft meer dan 20 jaar ervaring met groepswerk, groepsdynamieken, gezonde voeding en coaching. Vooral de natuur is haar passie en van daaruit vertrekt de zoektocht naar wat jouw team nodig heeft om tot meer evenwicht te komen. Vanuit een grote betrokkenheid en warmte haalt ze je uit je comfortzone en prikkelt ze om verandering te creëeren in het team.

Marijke De Coninck

Heeft jarenlange ervaring met Integrated compassionate counceling, geweldloze communicatie, het ontdekken van persoonlijke patronen, zowel als patronen in groepsdynamieken. Op een snelle, diepgaande manier en met de nodige humor weet ze als geen ander je te raken, veiligheid in de groep op te bouwen en met een andere kijk op jezelf en het leven buiten te stappen na je teambuilding dag!

Joke Vanhamme

Als psychologe en begeleidster in het CLB bouwde Joke ontzettend veel ervaring op met groepsdynamieken, communicatie maar ook het geven van workshops.

Ze ontwikkelde zich verder tot stress- en burn out coach en is  yogateacher. Binnen een teambuilding integreert ze yogalessen,  korte relaxatiemomenten en oefeningen gericht op herstellen van spierspanningen door gewoontehoudingen (vb door het werk/stress/….). Ook kan zij inzichten verwerven in ontstaan en voorkomen van burn- out en stress.

Afhankelijk van het thema werken we ook met andere ervaringsdeskundigen en coachen.

Als je interesse hebt in een teambuilding waar de verbinding van hart -tot -hart centraal staat, het ontdekken van de diepere lagen in je team en hoe er meer bezieling in je team en in het werk kan gebracht worden. Bel of mail voor meer uitleg of een vrijblijvende offerte.